Quruq olma"murabbo"

Сухое яблочное "варенье"
Сухое яблочное "варенье"
Сухое яблочное "варенье"
сooking Time
1 soat
Recipe For
10 odam
 

Sipattama

Men juda tez, oson va sodda qilib, shakar miqdori kamaytirilgan olma bilan ajoyib taom tayyorlashni taklif qilaman, bu albatta bolalar va kattalar uchun juda foydali bo'ladi! Ayniqsa, bu retsept olma mavsumida foydali bo'ladi, lekin uni yilning istalgan vaqtida tayyorlash oson va tez. Yil davomida jonli olma vitaminlaridan rohatlaning!
В избранное

тағамдық құндылық бөліктер

148
кКал
6%
ақуыздар0 г
майлар0 г
көмірсулар35 г
күнделікті нормадан
0 %
0 %
2 %
сізге негізделген
жас, салмақ және БЕЛСЕНДІЛІК. Анықтамалық ақпарат болып табылады.
ingredientlar yoqilgan
porsiyalar
Основные
250 g
1 osh qoshiq
1 tsp
1 kg

retsept bo'yicha fotoreportajlar2

rasm Qo'shish
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/4

Приготовить необходимые продукты. Для этого лакомства лучше всего взять яблоки кисло-сладких сортов. Яблоки у меня были всякие-разные, позднеспелых летних сортов, и, в основном, уже упавшие с дерева. Но тем и хорош этот рецепт, что позволяет из некондиционных яблок сделать конфетку! Единственное важное замечание то, что переспевшие ватные яблоки в этот рецепт не подойдут, яблочные дольки не будут держать форму.Если хотите получить карамельный оттенок во вкусе, то возьмите коричневый, тростниковый сахар. Яблоки нарезать на тонкие дольки. Я это делала и ножом, и яблокорезкой. Крупные делила на 12 частей, мелкие на 8.
Kerakli mahsulotlarni tayyorlang. Ushbu noziklik uchun shirin va nordon olma olish yaxshidir. Menda har xil olma bor edi-har xil, kech pishadigan yozgi navlar va asosan daraxtdan tushgan. Ammo bu retsept juda yaxshi, bu sizga shirin bo'lmagan olmalardan konfet tayyorlashga imkon beradi! Yagona muhim eslatma shundaki, pishgan paxta olma bu retseptga mos kelmaydi, olma bo'laklari shaklini saqlamaydi.Agar siz karamel rangini ta'mga olishni istasangiz, unda jigarrang, qamish shakarini oling. Olmani ingichka bo'laklarga kesib oling. Men buni pichoq bilan ham, olma kesgich bilan ham qildim. Katta qismlar 12 qismga, kichiklari esa 8 qismga bo'linadi.


to'liq ekran

# qadam 2/4

Плотно уложить нарезанные яблоки на противень, посыпать их корицей, лимонной кислотой и сахаром (около 50 г оставить на окончательную посыпку), хорошенько перемешать. Поставить в разогретую до 180-200 градусов духовку, на 25 минут.
Dilimlangan olmalarni pishirish varag'iga mahkam joylashtiring, ularni doljin, limon kislotasi va shakar bilan seping (oxirgi sepish uchun taxminan 50 g qoldiring), yaxshilab aralashtiring. Oldindan qizdirilgan pechga 180-200 darajaga, 25 daqiqaga qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 3/4

Вынуть из духовки, насладиться ароматом... Обязательно подождать, когда яблоки остынут. Дольки будут еще мягковаты, но уже очень вкусны и красивы.
Pechdan chiqarib oling, xushbo'y hiddan zavqlaning... Olma sovishini kutganingizga ishonch hosil qiling. Takozlar hali ham yumshoq bo'ladi, lekin allaqachon juda mazali va chiroyli.


to'liq ekran

# qadam 4/4

Извлечь из формы с помощью лопаточки, разложить на пергамент, слега посыпанный оставшимся сахаром, и поставить сушить на 2-3 дня. Если сушить на открытом воздухе, то накрыть марлей. Можно ускорить этот процесс в духовке с вентилятором на 2-3 часа при температуре 60-75 градусов, с приоткрытой дверцей или в электросушилке. Можно сушить и дольше, регулируйте степень влажности ваших долек на свой вкус. Готовые дольки можно хранить в стеклянных и пластиковых банках и коробках, в сухом месте, при комнатной температуре, не герметично закрытые. Но у нас получается, как на конвейере, готовим-едим, и опять готовим! Приятно и вам полакомиться!
Spatula yordamida qolipdan olib tashlang, pergamentga yoyib, qolgan shakar bilan seping va 2-3 kun davomida quriting. Agar siz ochiq havoda quritsangiz, doka bilan yoping. Siz bu jarayonni fan bilan pechda 2-3 soat davomida 60-75 daraja haroratda, eshik ochiq holda yoki elektr quritgichda tezlashtirishingiz mumkin. Siz uni uzoqroq quritishingiz mumkin, tilimlaringizning namlik darajasini didingizga qarab sozlang. Tayyor bo'laklarni shisha va plastik idishlar va qutilarda, quruq joyda, xona haroratida, germetik yopilmagan holda saqlash mumkin. Ammo biz konveyerda bo'lgani kabi, ovqat pishiramiz va ovqatlanamiz va yana pishiramiz! Siz ham zavqlanasiz!


поделиться фото
5.0
согласны?
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.