Hodgepodge go'sht jamoasi

Солянка мясная сборная
сooking Time
40 daqiqalar
Recipe For
1 adamga
 

Sipattama

Ushbu rus sho'rvasi g'ayrioddiy nordon-sho'r-achchiq ta'mga ega. Ammo oshpazlik palitrasining g'alayoniga qaramay, bu juda mazali. Sho'rvaning asosi-bu mutlaqo tuzlanmasligi kerak bo'lgan bulon. Hatto qoidalarga ko'ra, uni qaynatgandan keyin suvni to'kib tashlash kerak va agar bu sizga ortiqcha tuyulsa ham, buni bajaring, chunki sizga nafaqat yuqori sifatli bulon, balki yaxshi go'sht ham kerak. Ajoyib bulonni tayyorlash uchun tegishli go'shtni tanlang. Men uni odatda mol go'shtidan pishiraman. Va boy bulonni tayyorlash uchun go'sht miqdori sezilarli bo'lishi kerak. Oshpazlar ko'pincha pishirish paytida tilni, dudlangan qovurg'alarni qo'shishni maslahat berishadi. Siz ba'zi oshxona retseptlarida qovurish uchun ishlatiladigan bunday ingredientni topishingiz mumkin, aniqrog'i piyozni un kabi qaynatib oling, buni qilmang, chunki bu taomning shaffofligini saqlab qolish siz uchun muhimdir. Ba'zilar sabzi va piyozni quruq skovorodkada qovuradilar yoki piyozni qobig'ida qaynatadilar men buni qilmadim, lekin pishirish uchun ildiz sabzavotlarini qo'shish kerak, menda bu piyoz, sabzi, selderey novdalari bor, lekin men ikkinchisini yarim yo'ldan olib tashladim. Petrushka ildizini qo'shish hali ham yaxshi bo'lar edi. Qora qalampir va dafna barglarini unutmang. Go'sht tarkibiy qismini, dudlangan go'shtni, ingredientlarni kesish usullarini tanlashda, shuningdek nimani tanlashni tanlashda siz uchun improvizatsiya maydoni: tomat pastasi yoki pomidorni o'tkazing.
В избранное

Пищевая ценность блюда

3740
кКал
159%
Белки220 г
Жиры179 г
Углеводы51 г
% от дневной нормы
55 %
35 %
4 %
Основано на вашем
возрасте, весе и активности. Является справочной информацией.
ингредиенттер қосулы
порция
Основные
1 кг
2 дана.
1 ст. л.
2 дана.
1 дана.
4 дана.
10 дана.
3 бұтақ
100 г
1 г
1 дәміне қарай
1 дәміне қарай
6 дана.
2 ст. л.

retsept bo'yicha fotoreportajlar7

rasm Qo'shish
ko'proq3
rasm Qo'shish

fotosurat bilan bosqichma-bosqich retsept

to'liq ekran

# qadam 1/10

Мясо, если оно заморожено, отморозить на нижней полке холодильника.
Go'sht, agar muzlatilgan bo'lsa, muzlatgichning pastki javonida muzlatib qo'ying.


to'liq ekran

# qadam 2/10

Мясо вымыть, положить в кастрюлю и залить водой. Поставить на сильный огонь и довести до кипения. Слить вместе с образовавшейся пенкой. Налить воды вновь. Добавить очищенную луковицу, морковь, сельдерей. Довести до кипения. Уменьшить огонь, шумовкой снять пену. За 20 минут до готовности положить в бульон лавровый лист и черный перец. Варить в общей сложности 1,5 часа.
Go'shtni yuving, idishga soling va suv bilan yoping. Yuqori olovga qo'ying va qaynatib oling. Olingan ko'pik bilan to'kib tashlang. Yana suv quying. Tozalangan piyoz, sabzi, selderey qo'shing. Qaynatishga keltiring. Issiqlikni kamaytiring, ko'pikni olib tashlash uchun teshikli qoshiqdan foydalaning. Pishirishdan 20 daqiqa oldin dafna yaprog'i va qora qalampirni bulonga soling. Jami 1,5 soat pishiring.


to'liq ekran

# qadam 3/10

Мясо вынуть, бульон процедить через мелкое сито.
Go'shtni olib tashlang, bulonni mayda elakdan o'tkazing.


to'liq ekran

# qadam 4/10

Оставшийся лук очистить, мелко нарезать. В этот раз я резала лук мелко, но все же, по прежнему опыту, советую нарезать тонкими полукольцами.
Qolgan piyozni tozalang, mayda maydalang. Bu safar men piyozni mayda to'g'rab oldim, lekin baribir, avvalgi tajribamga ko'ra, ingichka yarim halqalarga kesishni maslahat beraman.


to'liq ekran

# qadam 5/10

В сковороде разогреть масло и обжарить лук до прозрачности 5–7 минут, добавить копчености и еще немного потушить.
Qovurilgan idishda yog'ni qizdiring va piyozni shaffof bo'lgunga qadar 5 va 7 daqiqa davomida qovuring, dudlangan go'sht qo'shing va biroz ko'proq pishiring.


to'liq ekran

# qadam 6/10

Затем очередь томатной пасты, все вместе пусть потомится еще минуты 3. Добавьте 0,5 стакана горячего бульона; дайте этой заправке немного подружиться.
Keyin tomat pastasining navbati, hammasi birgalikda yana 3 daqiqa qoraysin. 0,5 stakan issiq bulon qo'shing; bu kiyinish biroz do'st bo'lsin.


to'liq ekran

# qadam 7/10

Соленые огурцы почистить, нарезать тонкой соломкой. Оливки, фаршированные каперсами, нарезать.
Tuzlangan bodringni tozalang, ingichka chiziqlar bilan kesing. Asir bilan to'ldirilgan zaytunni maydalang.


to'liq ekran

# qadam 8/10

Вареное мясо, колбасу нарезать кубиками, карбонат, окорок продольными пластинками. В качестве мясной составляющей приветствуется вареный говяжий язык, можно взять и сосиски. На мой взгляд, мясных продуктов должно быть не меньше 4-х видов.
Qaynatilgan go'sht, kolbasa kub shaklida, karbonat, jambon uzunlamasına plitalarga bo'linadi. Qaynatilgan mol go'shti tili go'sht tarkibiy qismi sifatida qabul qilinadi va siz kolbasa olishingiz mumkin. Menimcha, go'sht mahsulotlarining kamida 4 turi bo'lishi kerak.


to'liq ekran

# qadam 9/10

Довести бульон до кипения, положить вареное мясо, заправку из жареного лука с копченостями и томатом, огурцы. Варить 8–10 минут на маленьком огне. В конце варки добавить каперсы, соль по вкусу — если потребуется. У меня вместо каперсов были оливки, фаршированные каперсами. Снять с огня, дать настояться 10–20 минут. Солянку разлить по тарелкам, положить в тарелки по несколько черных оливок, 1–2 тонких дольки лимона. Посыпать порезанной зеленью петрушки. В соуснике поставить сметану.
Bulyonni qaynatib oling, qaynatilgan go'sht, dudlangan go'sht va pomidor bilan qovurilgan piyoz, bodring qo'ying. 8 va ndash;10 daqiqa davomida past olovda pishiring. Pishirish oxirida asirlarni, ta'mga tuz qo'shing — agar kerak bo'lsa. Menda asirlar o'rniga asirlar bilan to'ldirilgan zaytun bor edi. Issiqlikdan olib tashlang, 10 va 20 daqiqa davomida pishiring. Hodgepodge plitalarga quyiladi, plitalarga bir nechta qora zaytun, 1–2 ta ingichka limon bo'laklari qo'yiladi. Tug'ralgan maydanoz seping. Sosli idishga smetana soling.


to'liq ekran

# qadam 10/10

Кушать подано! Прошу к столу.
Ovqat berildi! Men stolga murojaat qilaman.


поделиться фото
4.5
согласны?
kunning retsepti uchun ovozlar(3)
Реклама
Реклама

retsept reytingi

do'stlaringizga ayting
Присоединяйтесь к нам в Telegram!

Примите участие в опросе!

Пройдите опрос и получите в подарок лекцию от диетолога.